Dagactiviteiten

Geniet van een ontzorgde dag

Iedereen heeft behoefte aan vrije tijd. Of je nu een beperking hebt of niet, door af en toe te ontspannen kan het lichaam herstellen van de dagelijkse inspanningen. Hoe men zich ontspant is per persoon afhankelijk. Er zijn mensen die ontspannen worden door te sporten, of door het hebben van sociale contacten. Ook ontspannen de meeste mensen bij een vakantie of een dagje uit. Ontspanning heeft, naast het herstel van het lichaam, nog meer voordelen zoals:

  • Positief effect op je gedachten;
  • Beter in je vel zitten;
  • Een goede nachtrust;
  • Verlaging van de bloeddruk;
  • Betere focus.

Wij van Laurier Hulp willen mensen met een beperking helpen om de ontspanning te vinden die ze verdienen. Neem contact met ons op, zodat wij met u kunnen bespreken wat de mogelijkheden in uw situatie zijn.

De begeleiding tijdens een dagje uit vergoed vanuit het PGB. De activiteit zelf (denk aan contributie, toegangskaartjes) worden niet vergoed vanuit het PGB.

 

Ervaar cultuur en geschiedenis in de Nederlandse musea

Ontdek de geschiedenis van Nederland, ervaar de cultuur. Laurier Hulp zorgt dat u kunt genieten van een ontzorgde dag.

Ga een dagje winkelen

Wilt u graag winkelen, maar u kunt door omstandigheden niet meer alleen winkelen? Laurier Hulp begeleidt u tijdens uw dagje uit.

Bezoek mooie plekken in Nederland, zoals Giethoorn

Wilt u er een dagje op uit naar bijvoorbeeld Giethoorn? Geen probleem, neem contact op met Laurier Hulp zodat wij samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Eigen bijdrage

Zorg of ondersteuning wordt betaald door de gemeente, zorgverzekeraar of landelijke overheid. Soms moet u zelf meebetalen aan de zorg. Dat heet de eigen bijdrage. Bij jeugdhulp heet dit ouderbijdrage. U mag die eigen bijdrage niet uit het budget betalen.

Wie betaalt een eigen bijdrage?

Of u een eigen bijdrage betaalt, hangt af van het soort PGB dat u heeft:

  • Bij een jeugdhulp-PGB van de gemeente wordt soms een ouderbijdrage gevraagd. Uw gemeente geeft u hierover meer informatie.
  • Bij een Wmo-PGB bepaalt uw gemeente of u een eigen bijdrage betaalt. Uw gemeente geeft u hierover meer informatie.
  • Heeft u een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf? Dan betaalt u een eigen bijdrage als u 18 jaar of ouder bent. Ook als u ervoor kiest om de zorg thuis te ontvangen.
  • Bij een Zvw-PGB van uw zorgverzekeraar voor verpleging en verzorging betaalt u geen eigen bijdrage.

(bron: www.svb.nl)

Eigen bijdrage berekenen

De hoogte van de eigen bijdrage is voor iedereen verschillend en hangt onder meer af van het inkomen, de samenstelling van het huishouden en de hoogte van eventueel vermogen. Op de website van het CAK kunt u een redelijke benadering van de te verwachten eigen bijdrage bepalen via de rekenmodule.